Direct huren? 0345-502615
Hi IS | Verhuur!

1. Wat is borg?

Onze machines en gereedschappen vertegenwoordigen een aanzienlijke waarde. Daarom vragen wij een borgsom. Het borgbedrag verschilt per het artikel dat u huurt. Levert u het artikel na de huurperiode in goede staat bij ons in? Dan krijgt u de borg in de regel binnen 5 werkdagen op uw rekening teruggestort.

2. Waarom vraagt VSB Verhuur borg?

Borg wordt door VSB Verhuur gevraagd/berekend, omdat hiermee eventuele beschadigingen aan artikelen (machines, materialen en/ of gereedschappen), veroorzaakt door u als huurder, (deels) uit de borg kunnen worden vergoed.

3. Zijn er kosten voor reinigen (schoonmaak), reparatie en slijtage?

Alle artikelen die u bij ons huurt, zijn schoon en verkeren in goede staat. We rekenen erop dat u het gehuurde ook weer schoon en in goede staat terugbrengt, zodat de persoon die na u het artikel huurt ook de beschikking heeft over schone en in goede staat verkerende artikelen. Is dit niet het geval, dan kunnen we eventueel reinigings- en/of reparatiekosten in rekening brengen. Indien van toepassing wordt dit met de borg verrekend.

Voor slijtage aan bijvoorbeeld mee gehuurde diamantbladen en diamantboren berekenen we de kosten aan de hand van een “mm-tabel”. Voor slijpkosten van bijvoorbeeld gehuurde kettingen van kettingzagen, beitels, boren en schaven rekenen we slijtagekosten per stuk/ dag. Deze onderdelen worden voorafgaand aan de huur- en bij ontvangst opgemeten.

4. Wat is die 7% verzekering en waarom brengen wij deze in rekening?
Ondanks de eventuele verzekering van de verhuurder voor materieel brand, blikseminslag, ontploffing, diefstal, verduistering etc. waardoor het risico voor de huurder al tot een minimum wordt gebracht, valt schade veroorzaakt door opzet of roekeloosheid van de huurder, evenals schade als gevolg van onvoldoende zorg voor het gehuurde materieel door de huurder niet onder bovengenoemde dekking/verzekering, hetgeen de ‘7% verzekering’ met inachtneming van eigen risico wel dekt.

Deze regeling, is een regeling die het risico bij schade aan het gehuurde beperkt tot een maximum en is er om jou als klant te beschermen tegen onverwachte hoge kosten, ook al heb je deze niet zelf veroorzaakt. Je bent en blijft immers geheel verantwoordelijk voor het gehuurde materiaal tijdens de huurperiode.

Rekenvoorbeeld: Stel u huurt een hoogwerker, dan is het eigen risico €1250,-. Er wordt schade gemaakt voor een bedrag van €5000,-. De betreffende ‘ 7%  verzekering' behoedt u voor de kosten van €3750,- (€5000- €1250) mét uitzondering van niet gemelde schade!   

5. Hoe zijn de huurprijzen opgebouwd?

De prijzen die we op onze website vermelden zijn exclusief kosten voor reiniging, onderhoud, brandstof, olie, slijpen, slijtage en eventueel transport, BTW en verzekering.

6. Hoe worden de kosten voor verbruiksartikelen berekend?

De kosten voor brandstoffen zoals benzine, petroleum, gas en diesel berekenen we aan de hand van het daadwerkelijke verbruik. Materialen zoals schuurpapier, slijpschijven, etcetera kunt u bij de gehuurde machine of gereedschap kopen.

7. Hoe werkt transport?
VSB Verhuur beschikt over eigen transport. Dit resulteert in korte lever- en/of bezorgtijden, volledig afgestemd op jouw behoefte. Je kunt bij je reservering aangeven of je het materiaal gebracht en of opgehaald wilt hebben. Deze service valt onder het transport van VSB Verhuur. Wij kunnen het materiaal bij je thuis leveren of op de bouwplaats. 

8. Wat kost transport van ons materieel/materiaal?

De kosten voor het transport is van diverse aspecten afhankelijk. Dankzij onze vestigingen in Midden-Nederland kunnen we je een goede prijs aanbieden voor het transport naar de locatie waar jij het graag wilt hebben. De aspecten die de transportprijs bepalen zijn:

  • Kleiner materiaal wat wij kunnen bezorgen met een bus of bakwagen;
  • Groot materiaal waarbij meer handelingen voor nodig zijn om te bezorgen of op te halen en 
  • Zwaar materiaal wat met een vrachtwagen/dieplader gebracht moet worden.

Voor een passend transporttarief staan onze collega's u graag te woord. 

9. (Hoe) Kan ik mijn reservering annuleren?

Het kan om redenen voorkomen dat een gemaakte reservering geen doorgang kan vinden. Annuleren binnen 48 uur voorafgaand aan de aanvang van de huurperiode is kosteloos. Indien u uw reservering annuleert binnen 48 uur brengen wij 60% van de huursom in rekening. 

10. Waar kan ik materiaal ophalen of terugbrengen?

Verhuurmaterieel/materiaal kunt u standaard ophalen en terugbrengen bij onze vestiging in Culemborg. Heeft u de wens om het gehuurde artikel op te halen of te retourneren op een andere vestiging, dan vragen wij u dit voorafgaand kenbaar te maken bij één van onze collega’s.

11. Wat is het verschil tussen dagtarief, weektarief of weekendtarief?

Bij VSB Verhuur heeft u ruime keuze uit de huurperiode: een dag, weekend, week, of nog langer? Hoe langer u iets huurt, hoe gunstiger het tarief. Wat u uiteindelijk moet betalen, is gebaseerd op een maximaal aantal huur-uren of draaiuren. De voorafgestelde huurperiode is leidend. 

Dagprijs

Huur je een artikel tegen de dagprijs? Dan huurt u het materieel van 08:00 t/m 08:00 uur. Indien u het gehuurde artikel om 10:00 ophaalt, loopt de dagprijs tot de volgende dag 08:00.

Weekendtarief

Bij het weekendtarief huurt u standaard vanaf zaterdagochtend 08:00 t/m maandagochtend 08:00 uur. Tegen meerprijs kunt u gebruik maken van onze ‘early-pickup’, waarbij u de mogelijkheid heeft om het gehuurde artikel vanaf vrijdag einde middag (vanaf 16:00 uur) op te halen.

Weektarief

Wanneer het huurtarief bij meerdere dagen boven het weektarief uitkomt, dan betaalt u automatisch het weektarief. Een week wil zeggen: maximaal 7 x 24 uur, bestaande uit aaneengesloten dagen.

12. Wat als ik mijn gehuurde artikel(en) eerder terugbreng of langer wil huren?

VSB Verhuur is flexibel en meedenkend. Het kan om reden(en) voorkomen dat u het gehuurde artikel korter of langer wenst te huren. Als uitgangspunt geldt dat de vooraf bepaalde huurperiode leidend is. Afwijkingen worden beoordelend door onze verhuur collega's. 

* Veelgestelde vragen onder voorberhoud van druk- en schrijffouten.

VSB | Verhuur

Industrieweg 1B
4104 AP Culemborg
0345 50 26 15